Aktiivihiilisuodattimet

OdorOff Aktiivihiilisuodattimet perustuvat tapauskohtaisesti valittujen hiililaatujen käyttöön hajunpoistossa. Tutkimuksissa on osoitettu, että oikeanlaisen hiilen avulla voidaan poistaa rikkivety ja muut haitalliset kaasuyhdisteet ilmasta lähes täydellisesti.
Aktiivihiilisuodattimet voivat olla vapaasti hengittäviä tai niiden toimintaa voidaan tehostaa yhdistämällä niihin puhallin tai tuulituuletin.

Menetelmän edut

OdorOff Oy tekee yhteistyötä luotettavan hiilitoimittajan kanssa, jolla on jo pitkä kokemus hiilen käytöstä teollisuudessa. OdorOff aktiivihiilisuodattimissa käytetty hiili valmistetaan korkealaatuisesta impregnoidusta hiilestä. Hiilen laatu on valittavissa kaasuyhdisteiden mukaan.

Laitteisto saadaan sijoitettua pieneen tilaan ja on helposti huollettavissa eikä välttämättä vaadi sähköä. Menetelmä on helposti laajennettavissa suurillekin ilmamäärille.

Esimerkki Aktiivihiilijärjestelmän käytöstä (ACT-XX +P)

Haja-asutus alueelta tulee taajaman lähistölle paineviemäri. Alueella viemäri muuttuu viettoviemäriksi, johon on liitetty taajaman omakotitalot. Lähin pumppaamo sijaitsee metsässä kaukana asutuksesta. Ongelmana: Hajua esiintyy alueen omakotitalojen tuuletuksissa.

Ratkaisu: ”Osittainen hajunpoisto” virtaaman ja viemäristön koon mukaan. Asennus olemassa olevaan pumppaamoon.

Esimerkki tuuletusputki ratkaisusta (ACT-XX)

Omakotitalon, pumppaamon tai muun kohteen tuuletusputkesta leviää hajua ympäristöön. Kohteessa ei ole sähköä.

Ratkaisu: ”Osittainen hajunpoisto” virtaaman mukaan. Asennus olemassa olevaan tuuletusputkeen, Purkukaivon päälle.

Soveltuu käytettäväksi

Jätevesiverkostot ja pumppaamot, Jätteenkäsittely, Teollisuuslaitokset, Kiinteistöt, Laivat